image
 • image

  Reiss Profile« en sportpsychologie versterken elkaar

  Door Doesum van Anke 09-04-2015 10:34:58

  Reiss Profile® en sportpsychologie versterken elkaar in de sportzone in Sittard

  Zaterdag 21 maart 2015 stond in het teken van het Reiss Profile® en sport in de Sportzone in Sittard. Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Fortuna Sittard en VVV uit de Jupiler League gaf sportpsycholoog en gecertificeerd Reiss Profile® Master Anniek Oost een presentatie in het Fortuna Stadion in Sittard, waarbij de kracht van het Reiss Profile® binnen de sportpsychologie centraal stond. 
  Dit evenement sloot mooi aan op de opening van het Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC) en het Reiss Profile® competence center in dit centrum in februari dit jaar en het voornemen om het Reiss Profile® een impuls te geven binnen de sport.

  Presentatie Anniek Oost 21 maart 2015
  Presentatie Anniek Oost over de kracht van het
  Reiss Profile® binnen de sportpsychologie

  Juist in de sport vertaalt het Reiss Profile® wetenschappelijke inzichten direct naar de praktijk. De mentale, de emotionele en de fysieke kracht van de sporter zijn beslissend om te presteren. Alleen degene die zijn belangrijkste innerlijke drijfveren kent, kan ook prestaties neerzetten. Eén van de belangrijkste opdrachten voor een sporter is om zich bewust te zijn van zijn eigen persoonlijkheid. De trainer/coach die gebruikmaakt van de inzichten uit het Reiss Profile® kan de sporter bovendien leren om de regie in handen te nemen op basis van zijn diepste drijfveren. Op die manier is het Reiss Profile® een mooie aanvulling op de sportpsychologische begeleiding, waarbij het behandelen van sportgerelateerde problemen, het trainen van mentale vaardigheden en/of het begeleiden van een sporter om mentaal te pieken en het neerzetten van een topprestatie centraal staan. 

  Topprestaties
  Diverse sporters, teams en coaches hebben tot op heden al gebruik gemaakt van het Reiss Profile® om hun prestaties naar een niveau hoger te tillen. Een aantal voorbeelden zijn de  Duitse handballers die in 2007 de wereldtitel pakten, gewichtheffer Matthias Steiner die in 2008 goud won in Beijing, het Nederlandse damesvoetbalelftal onder leiding van bondscoach Roger Reijners en Fortuna Sittard. Het Reiss Profile® is een bewezen aanvulling om het maximale te halen uit sporters, coaches en teams. Op basis van het persoonlijke Reiss Profile® van zowel trainer/coach als speler/atleet kan de juiste richting worden bepaald die uiteindelijk zal leiden naar succes in de sport.

  TEIC
  Het Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC) is het resultaat van de samenwerking van de partners van Topsport Limburg om te komen tot een bundeling van expertise op het gebied van (para-)medische, sport fysiologische, sporttechnische, maatschappelijke en vakoverschrijdende dienstverlening. Dat moet leiden tot een krachtige kwaliteitsimpuls.
  Het TEIC richt zich op topsport, breedtesport, talentontwikkeling en speciale doelgroepen als senioren en mensen met een beperking. De ambitie van het TEIC is om internationaal de sport te kunnen bedienen. Het TEIC is gevestigd in Sportzone Limburg in Sittard.
  Sportpsycholoog Anniek Oost wil de sporters die gebruikmaken van de mogelijkheden van het TEIC een integraal coachingtraject aanbieden op basis van hun persoonlijke Reiss Profile®. De expertise van Reiss Profile®op het gebied van (top)sport sluit goed aan bij de ambitie van het TEIC: de sporter beter maken!

  Presentatie RP en sportpsychologie in sportzone Sittard
  Ongeveer 30 leden van de Masterclub van Reiss Profile® Benelux woonden op 
  21 maart 2015 de presentatie over Reiss Profile® en sportpsychologie bij. Na 
  afloop noteerden we de volgende reacties: "Leerzame presentatie, Verrassend, 
  Kan je dit ook met Reiss Profile®, Leuke happening, Moeten we vaker doen!"

     

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu