image
 • image

  Sportuniversiteit Keulen gebruikt Reiss Profile« bij loopbaanbegeleiding

  Door Doesum van Anke 16-07-2015 14:30:07

  Studenten als ontwerpers van hun carrière

  Reiss Profile® Master Budimir Dokic geeft leiding aan de carrièreservice van de Duitse sportuniversiteit in Keulen (SpoHo). Per semester doorlopen circa 400 studenten een intensief beroep- en carrièretraject bij de gediplomeerd psycholoog en sportwetenschapper en zijn team.

  De sportuniversiteit heeft een goede reputatie in het Duitse academische landschap. Dokic legt uit waarom de sportuniversiteit gebruikmaakt van het Reiss Profile® bij de loopbaanbegeleiding. “Ik was op zoek naar zo’n instrument. Het vormt een prettige aanvulling op ons systeem van loopbaanbegeleiding.”
  In zijn werk maakt Dokic gebruik van de handvatten die het Reiss Profile® hem geeft. “Hiermee kan ik in het verdere advies- en coachingproces werken. Het komt erop neer carrièredoelstellingen en oplossingen te zoeken die passen bij de intrinsieke motivatie van de student.

  Inmiddels is het Reiss Profile® een vast instrument dat Dokic gebruikt bij loopbaanadvies.
  Hij legt uit welke aspecten daarbij doorslaggevend waren. “Het Reiss Profile® wordt op basis van de kwaliteitscriteria bij testtheoretici erkend. We hebben het eerst, naast andere instrumenten zoals BIP (1), getest tijdens een tweejarige pilot. Het feit dat wij in staat zijn om de innerlijke emotionele wereld van studenten te benoemen en daarmee loopbaan- en carrièreadvies kunnen koppelen aan specifieke persoonlijkheid gerelateerde aspecten heeft ons overtuigd.”
  Dokic is van mening dat deze aanpak ook voor andere universiteiten en hogescholen succes zou kunnen opleveren.

  Klik hier voor het originele Duitse artikel of download de pdf met de vertaling

  Budimir Dokic
  Budimir Dokic, geeft leiding aan de
  carrièreservice van de Duitse
  sportuniversiteit in Keulen


Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu