image
 • image

  Handbalinternational Luc Steins over het Reiss Profile«:

  Door Doesum van Anke 22-10-2015 12:22:30

  ‘Door het Reiss Profile® ben ik het gedrag van mijn medespelers beter gaan begrijpen’

  Luc Steins is de nummer 22 van de huidige landskampioen handbal OCI Nitrogen Lions, ook wel bekend als de Limburg Lions. Hij maakte kennis met het Reiss Profile® via Anniek Oost, sportpsycholoog en Reiss Profile® Master.

  Om als sporter, coach of team het maximale uit jezelf te halen is het van belang dat je inzicht hebt in wie je bent en wat je kunt doen om dat bij jezelf of bij een ander te kunnen bereiken. De mentale ontwikkeling speelt daar een belangrijke rol in. Daarbij maakt Anniek gebruik van het Reiss Profile® om erachter te komen wat de sporter motiveert. ‘Het Reiss Profile® is een mooie aanvulling op de sportpsychologische begeleiding, waarbij het behandelen van sportgerelateerde problemen, het trainen van mentale vaardigheden en/of het begeleiden van een sporter om mentaal te pieken en het neerzetten van een topprestatie centraal staan’, aldus Anniek. Diverse sporters, teams en coaches maken al gebruik van het Reiss Profile® om hun prestaties naar een hoger niveau te tillen.
  Daarnaast leert Anniek sporters om de prikkelverwerking te trainen door middel van cognitieve training Deze training verzorgt zij in samenwerking met Cognitief Trainen. De vele voordelen van deze training vat zij als volgt samen: ‘Een topatleet zal sneller handelen, langer geconcentreerd zijn en sneller herstellen van inspanning of blessures.’

  Inzichten
  Handballer Luc Steins weet inmiddels ook te benoemen welke voordelen het Reiss Profile® hem oplevert. De twintigjarige topspeler van de Limburg Lions en het Nederlands handbalteam verwoordt dit als volgt: ‘Door het Reiss Profile® ben ik erachter gekomen waarom ik sommige medespelers minder goed begrijp dan anderen. Tijdens het bespreken van de resultaten van de test met Anniek kwam naar voren dat niet iedereen dezelfde gedachtegang hoeft te hebben als ik. Hierdoor zal ik het gedrag van mijn medespelers beter gaan begrijpen waardoor we uiteindelijk een beter team moeten worden. Al deze inzichten helpen ons in onze ontwikkelingen om de top te bereiken.’

  Luc Steins     Handbalinternational Luc Steins in actie voor zijn club de Limburg Lions

  Reiss Profile® in de (top)sport
  De (top)sport is bij uitstek geschikt om de wetenschappelijke inzichten uit het Reiss Profile®direct naar de praktijk te vertalen. De mentale, de emotionele en de fysieke kracht van de sporter zijn beslissend om te presteren. Alleen degene die zijn belangrijkste innerlijke drijfveren kent, kan ook prestaties neerzetten. Eén van de belangrijkste opdrachten voor een sporter is om zich bewust te zijn van zijn eigen persoonlijkheid.
  Bij teamsporten kunnen aspecten van het Reiss Profile® bovendien zorgen voor conflictvermindering en onderling verband binnen het team.
  Een mooi voorbeeld van de succesvolle toepassing van het Reiss Profile® in de topsport is het ‘Project Goud’ van de Duitse nationale handbalploeg in de voorbereiding op het WK van 2007 met als resultaat de wereldtitel.
  De methode wordt inmiddels ook bij talrijke andere takken van sport, zoals voetbal en biathlon, toegepast.

  Zie ook de volgende artikelen op onze website:
  Reiss Profile® en sportpsychologie versterken elkaar
  Reiss Profile® in topsport als basis voor succes

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu