image

De juiste vragen stellen

“Een coach helpt je om na te denken over je eigen gedrag. Hij stelt je de juiste vragen zodat jij zelf de juiste antwoorden kan bedenken.’’ Aan het woord is Florian Janz, een succesvol transportondernemer in Duitsland die zich heeft laten opleiden tot coach persoonlijke ontwikkeling volgens de Reiss Profile methode. Hij wil de menselijke factor in de Logistiekbranche benadrukken.

Aan het woord is Florian Janz, een succesvol transportondernemer in Duitsland die zich heeft laten opleiden tot coach persoonlijke ontwikkeling volgens de Reiss Profile methode. Hij wil de menselijke factor in de Logistiekbranche benadrukken.

Zijn eerste stappen op de carrièreladder zijn niet ongebruikelijk: Geboren in 1975, school, opleiding tot expediteur bij Dachser, daarna de opleiding tot transportspecialist bij IHK Augsburg en in 1997 de stap naar onafhankelijkheid met vijf vrachtwagens, eerst uitsluitend als onderaannemer, maar vrij snel met een eigen klantenkring rondom het hoofdkwartier Dornstadt in de buurt van Ulm.

Dat Florian Janz naast zijn carrière in de transportsector tegenwoordig ook actief is als business coach is daarentegen wat ongewoon. “Ieder mens doet wat hem gelukkig maakt, wat hem beweegt”, zegt Janz. “En persoonlijkheidsontwikkeling fascineert mij.”

Daarom heeft Janz zich een aantal jaren geleden, naast zijn werk als CEO van het bedrijf Janz Logistics, laten opleiden tot business coach volgens de Reiss Profile methode.

De methode is gebaseerd op een persoonlijkheidstest die werd ontwikkeld door de Amerikaanse psychologie professor Steven Reiss en die informatie geeft over de motief- en prestatiestructuur van een mens. Daarvoor wordt met behulp van een vragenlijst de individuele score berekend van 16 levensmotieven, zoals onder andere Macht, Onafhankelijkheid, Orde, Status of Erkenning. De antwoorden worden geanalyseerd en samengevat in een persoonlijkheidsprofiel, dat informatie geeft over hoe sterk de 16 motieven zijn uitgedrukt.

In een evaluatiegesprek verduidelijkt de coach de resultaten uit het persoonlijke profiel. De voordelen voor de klant: Mensen die op deze manier meer over hun persoonlijkheid te weten komen, zullen in staat zijn om hun individuele prestatiepotentieel beter te benutten.

Bovendien zal de methode leren om conflicten te vermijden en relaties te verbeteren omdat de cliënt herkent waarom andere mensen anders in elkaar zitten.

Janz geeft toe: “Bij mij persoonlijk zijn de prestatiemotieven sterk uitgedrukt.” Daarom heeft hij na zijn opleiding en ondanks zijn toen nog jonge leeftijd de stap naar zelfstandigheid gewaagd - ondanks een verleidelijk aanbod voor een carrière bij Dachser, de grote logistieke dienstverlener uit Kempten. “Ik ben een mens die zich wil onderscheiden van anderen”, aldus Janz. Zijn unique selling point: “Ik vind de uitdaging in dingen te doen die anderen niet doen.” Uitsluitend deel- of complete ladingen, uitsluitend magazijnlogistiek als basis voor het bedrijf waren niet genoeg. Na een eyeopener bij een privé aankoop in een bouwmarkt kwam hij op het idee van de intelligente branchelogistiek in doe-het-zelf bouwmarkten (DIY): Het in opdracht van de bouwmarkt vervoeren van zaken die particuliere klanten niet in hun gezinswagen kunnen meenemen.

Op piekmomenten was Janz Logistics op die manier voor meer dan 40 bouwmarkten van alle grote winkelketens actief en volgens eigen informatie marktleider in Zuid-Duitsland op dat gebied. Toen kwamen de financiële en economische crisis, de druk van hogere kosten, de verscherpte concurrentiepositie. Daarom verkocht hij in juli 2013 de transportactiviteiten van zijn bedrijf Janz Logistics aan Allgaier-Spedition uit Neu-Ulm.

Zijn beroepsmatige toekomst ligt in de Logistiek Academie, die hij in 2007 heeft opgericht in het kader van een opleiding voor kwalificatie van beroepschauffeurs en die nu jaarlijks zo’n 5.000 studenten telt.

Zijn specialiteit: Advies- en trainingsdiensten rondom het thema mens. “Hoeveel ondernemers zijn er eigenlijk die het bedrijf van hun vader hebben geërfd en die iets doen wat hen niet echt gelukkig maakt? Hoe vaak wordt de beste chauffeur tot planner gebombardeerd hoewel hij misschien helemaal geen vakinhoudelijke kwaliteiten heeft? Misschien wil deze persoon helemaal niet het planproces aansturen.”

Gezien het tekort aan gemotiveerde werknemers moeten degenen die verantwoordelijk zijn in een onderneming zich meer laten leiden door de drijfveren van de individuele mens zegt Janz. 

Dit vraagt om begeleiding, bijvoorbeeld als het gaat om het verbeteren van de communicatie of het trainen van de zogenaamde sociale en communicatieve vaardigheden van leidinggevenden.

In 2014 zal hij daarom via de Academie een managementopleiding voor het MKB aanbieden. Janz heeft de module die hij en andere opleiders zullen aanbieden, zelf ontwikkeld. Kern van de module is de Reiss Profile methode. “Er zijn veel opleidingen, maar wij hebben het voordeel dat we hieraan de praktijkgerichtheid met behulp van echte cases uit de logistiek kunnen meegeven.”

Bovendien werkt hij ook als persoonlijk coach. Vaak wordt hij daarbij eerst geconfronteerd met vooroordelen. “Heb je een coach? Ben je ziek?” was de algemene reactie die hij van zijn klanten kreeg te horen, vertelt Janz. “Een coach helpt je om na te denken over je eigen gedrag”, aldus Janz. “Een coach stelt de juiste vragen, zodat ik zelf de juiste antwoorden kan bedenken”, is zijn verklaring voor het thema Coaching, dat hem zo boeit.

Sociale betrokkenheid

Zijn betrokkenheid gaat verder dan alleen in beroepsmatige situaties: Samen met zijn vrouw Sandra heeft hij de Stichting Janz Bijzondere Hulp opgericht, die zich inzet voor kinderen met kanker in de kinderkliniek in Ulm. Naast de ondersteuning van een kunsttherapie project, ondersteunt de Stichting ook de inzet van zogenaamde Hieronymus dokter-clowns (vergelijkbaar met Cliniclowns) die ervoor zorgen dat de kinderen tijdens hun lange ziekenhuisopname wat afleiding krijgen. “Een donatie van 5 euro per maand helpt al’’, zegt Florian Janz. “Dat is een beter doel in plaats van de zoveelste fles wijn als kerstcadeau.”

Zie voor meer informatie: www.janz-besondere-hilfe.de


Fotobijschrift: Als business coach volgens de Reiss Profile methode wil Janz zijn klanten aanzetten tot zelfreflectie

Uit Transaktuell, de krant voor Verkeer, Vervoer en Management - Herdruk van nummer 23/2013, www.transaktuell.de

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu