image

KNVB sluit contract af met Reiss Profile Benelux

Oranje leeuwinnen in zee met Reiss Profile

In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië, is de KNVB een verbintenis aangegaan met Reiss Profile Benelux om de prestaties van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal te verbeteren.

Het vrouwenvoetbal krijgt in Nederland de laatste jaren, terecht, veel aandacht. De goede resultaten van de Oranje leeuwinnen op het EK in 2009 zullen hieraan ongetwijfeld hebben bijgedragen. Helaas wist het vrouwenelftal zich niet te plaatsen voor het WK 2011 in Duitsland.

Om die goede lijn uit 2009 weer op te pakken en ervoor te zorgen dat het team een volgende stap in de ontwikkeling gaat maken, heeft de KNVB Roger Reijners als bondscoach aangesteld.

Bij zijn aanstelling liet Reijners weten enthousiast uit te kijken naar de mooie uitdaging om het Nederlands vrouwenelftal klaar te stomen voor de toekomst. De lat wordt bewust hoog gelegd. De ambitie is duidelijk: deelnemen aan en goed presteren op het EK 2013, het WK 2015 en de Olympische Spelen in 2016.

Voor zijn overstap naar de voetbalbond op 1 november 2010 was Reijners manager technische zaken bij voetbalclub Fortuna Sittard. Bij deze eerstedivisionist heeft hij samengewerkt met Peter Boltersdorf, sportcoach en Reiss Profile Master. De goede resultaten van deze samenwerking waren voor de huidige bondscoach aanleiding Reiss Profile te gaan inzetten om de ambitieuze doelstellingen van de KNVB te kunnen realiseren.

Peter Boltersdorf zal het vrouwenvoetbalteam gaan begeleiden. Hij is zeer ervaren in het coachen van topsporters. Zo heeft hij onder andere gewerkt met diverse voetbalteams uit de Bundesliga en heeft hij het Duitse nationale handbalteam begeleid tijdens het veroveren van de wereldtitel.

Het contract dat de KNVB onlangs afsloot met Reiss Profile Benelux voorziet in een motivatieonderzoek, individuele coaching van speelsters en team coaching van speelsters en begeleidende staf. Beide partijen kijken uit naar de samenwerking.

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu