image

Wie was Steven ReissSteven Reiss, pionier van het moderne motivatieonderzoek

We waarderen wat we willen en we willen wat we waarderen

Professor dr. Steven Reiss ontwikkelde het Reiss Profile® op basis van uitgebreid onderzoek naar motivatie. Daarmee legde hij het fundament voor een nieuw begrip van de individuele persoonlijkheid.

In de jaren ’90 van de vorige eeuw vroeg hij zich af wat de mens nu werkelijk motiveert. Dit resulteerde in de theorie van de 16 levensmotieven die de individuele motieven en verlangens van de persoonlijkheid beschrijft. Met het Reiss Profile® stelde hij een instrument beschikbaar dat op wetenschappelijke criteria hoog scoort.

Prof. dr. Steven Reiss volgde zijn academische opleiding aan de prestigieuze Amerikaanse universiteiten Dartmouth College, Yale University en Harvard Medical School.

Tot zijn pensioen in 2009 was hij professor in de psychologie en de psychiatrie aan de Ohio State University en directeur van het Nisonger Center for Mental Retardation.

Om het Reiss Profile® op de markt te brengen, richtte Steven Reiss met zijn vrouw Maggi de IDS Publishing Corporation op. Sinds zijn dood in oktober 2016 zet Maggi Reiss het bedrijf voort.

Grote respons in alle sectoren van de samenleving

Zijn onderzoekswerk naar psychologische behoeften, motivatie en angstgevoeligheid heeft veel collega’s beïnvloed en hij ontving hiervoor vijf Amerikaanse awards.

Hij publiceerde 80 artikelen en drie boeken die vertaald zijn in vele talen. Volgens de Social Science Citation Index is hij een van de meest geciteerde psychologen in de Verenigde Staten.

Steven Reiss

Intussen wordt het Reiss Profile® ingezet bij een breed scala aan toepassingen, van studiekeuze tot sportcoaching, van leidinggeven tot relatietherapie.

In Nederland is Reiss Profile® Benelux B.V. contact voor de opleiding en toepassing van het Reiss Profile®. De organisatie heeft de afgelopen jaren vooral nieuwe toepassingsgebieden gevonden in het bedrijfsleven en de topsport.

Een bericht van Steven Reiss aan de Duitse Reiss Profile® Masters vindt u in Weblog

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu